WunderKammer

Zet je fantasie op scherp en ontdek hoe alledaagse voorwerpen een eigen leven gaan leiden in deze wonderkamer. Hang een ladder aan een matras en ze verandert in een zwembad. Een lichtvlek op het water wordt een blad papier. Het blad wordt een bootje dat wegvaart op... een zee van matras...

Na 'Les Soeurs' maakt WIThWIT een nieuwe woordeloze performance waarin sculpturen de hoofdrolspelers zijn. Wat gebeurt er als je de wetten van de werkelijkheid opzij zet? Met WunderKammer creëren Erki De Vries en Freija Van Esbroeck een fantasiewereld volgens een heel eigen logica. In één grote kettingreactie van bouwen, omvormen en afbreken brengen ze voorwerpen tot leven. Met touwtjes, katrollen, licht en geluid maken ze surreële bouwsels die je van de ene werkelijkheid in de andere doen stappen. Elk ogenblik is een feest.

Wunderkammer is ons nieuwste project! Deze zomer beginnen we met het creatieproces. Opnieuw werken we samen met muziekale duizendpoot Ruben Nachtergaele en gaan in première tijdens het Krokusfestival, februari 2018! We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en speeldata. Hier kan je alvast een kijkje nemen in onze plannen en moodboards.

Concept: Erki De Vries & Freija Van Esbroeck | Muziek: Ruben Nachtergaele | Samenwerkingen: Joke Van Canneyt, Ruth Mariën, Benjamin Vandewalle, Kate Olsen & Anton Boon | Met steun van: Platform 0090, Theater FroeFroe, coproductie P2 -cultuurcentrum Hasselt & Theater aan het Vrijthof ikv interlimburgse subsidies. Voorlopige speelplekken: Krokusfestival, De Warande, cc Westrand, De Spil, Fortbom, Het Paleis.