work in process: De Tijdtemmer

Momenteel zijn we met veel plezier gestart met de eerste visuele experimenten voor onze nieuwe voorstelling. Deze zal in première gaan op het Krokusfestival 2020!

Welke kleur heeft de tijd? Doden wij hem of doodt hij ons? Kies jij het moment dat je iets doet of kiest het moment jou? Kan je een einde maken aan het Einde? Hoe weet je of iets echt is? Is wat echt is waardevoller dan wat je droomt? Is geluk groter dan verdriet of is het omgekeerd? Kan je rijker worden als je iets verliest? Kan missen je ook gelukkig maken?

Een oude man op scène, een onderzoeker, een kunstenaar, een sjamaan.
Hij woont in een wereld die speelt met de wetten van het kijken en neemt je mee op een visuele reis zonder woorden. Hij toont een eigen universum dat hij zelf heeft gebouwd: een voertuig als een rijdend huis, een grote mechaniek waarin elk onderdeel tot leven kan komen. Een witte wand is een groot venster dat uitkijkt op voorbijkomende schaduwbeelden. Door te fietsen kust hij letterlijk een beeldenstroom wakker: een persoonlijk archief aan herinneringen waarin je ondergedompeld wordt.

Deze woordeloze voorstelling (8+) toont een levensgrote handpop in een prachtig decor vol visuele en muzikale verassingen.