Lore

“To believe with certainty, we must begin with doubting”
(Stanislaw Leszczynski)

Wandel jij nog onder een ladder of maak je liever een ommetje? Ben je je bewust van vrijdag de 13e? De huidige maatschappij is gedreven door technologie waardoor we vergeten om menselijk contact te hebben. Traditiegetrouw dienden volksfeesten en de daarbijhorende rituelen voor het menselijk contact. Na de succesvolle voorstellingen, ‘When The Birds Fly Low The Wind Will Blow’ en ‘In Absentia’, brengt Helder Seabra een nieuwe dansproductie ‘LORE’. Puttend uit zijn Portugese achtergrond, focust hij in deze voorstelling op bijgeloof en eeuwenoude tradities die nu vervagen. Helder Seabra is geïntrigeerd door wat ons lichaam kan; hoever het gedreven kan worden en hoe we onszelf verbazen daardoor. In LORE tast Seabra de grenzen af van het fysieke kunnen. Gesterkt door een fantastische groep dansers met een verleden bij Ultima Vez en Sidi Larbi Cherkaoui, brengen ze een heel fysieke en energieke dansvoorstelling.

Foto’s hier te zien zijn geen scènebeelden van de voorstelling zelf maar beelden van een proefopstelling op scène van het decor. De scenografie voor 'Lore' kwam tot stand met de hulp van Barbara Vandecauter. Door omstandigheden is de voorstelling momenteel op tour zonder decorelementen.

Choreograaf: Helder Seabra | Muziek: Stijn Vanmarsenille en Elias Devoldere | Dans: Annamari Keskinen, Mieke Laureys, Joris Baltz, Leif Firnhaber en Julio Ungo Iglesias | Decor: Freija Van Esbroeck