Première Nachtwaken met een scenografie van Erki De Vries

In de voorstelling ‘Nachtwaken’ nemen zeven meisjes je mee door hun huis waar op iedere plek een herinnering ligt. Ze vertellen over hun broer, hun vader en moeder. Over hun normale leven. Ze dragen een geheim met zich mee. Een gebeurtenis die dat normale leven heeft stopgezet.

‘Nachtwaken’ is een tweeluik. Als eerste is het een theaterbewerking van het korte verhaal ‘Esther in de nacht’ van A.M. Holmes. Daarin spreekt een moeder (gespeeld door Els Roobroeck) over haar zoon die een ernstig auto-ongeluk heeft gehad. Hij ligt in coma en wordt door machines in leven gehouden.

Daarnaast is ‘Nachtwaken’ een muziektheatervoorstelling voor jongeren, gespeeld door zeven studenten van de Acteursopleiding van Vista College. In de regie van Els Roobroeck, die ook de rol van de moeder op zich neemt. Beide delen van het tweeluik worden geflankeerd door de muzikale compositie van de Vlaamse componist en muzikant Kwinten Mordijck.

‘Nachtwaken’ is een coproductie tussen COVAR en Cultura Nova en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Lirafonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en stichting Zabawas